zelfhypnose

Een therapeutische behandeling bestaat in veel gevallen uit drie fasen: exploratie, integratie en implementatie. Zelfhypnose is als krachtig instrument te gebruiken in de integratiefase en in de implementatiefase.

Door het gebruik van hypnose richt je jezelf rechtstreeks tot je onderbewuste. Op deze plek spelen zich de onderbewuste processen af. Wanneer zich hierin gedachten of overtuigingen bevinden die je belemmeren gelukkig te zijn dan kun je deze door middel van zelfhypnose veranderen.

Een zelfhynosesessie bestaat uit de volgende elementen:

Stap 1 voorbereiding Je zorgt ervoor dat de omstandigheden goed zijn en inhoudelijk weet je wat je van plan bent.

Stap 2 inductie Er zijn veel manieren om in zelfhypnose te gaan. De twee simpelste inductievormen zijn de methode Bettie Erickson en de oogrol-inductie.

Stap 3 verdieping Wanneer je eenmaal de hypnose tot stand hebt gebracht ga je deze verdiepen. Het belang van de verdieping is dat je iets dieper wegzakt en de toegangsmogelijkheid tot je onderbewuste wordt vergroot.

Stap 4 therapie Hier begint het eigenlijke werk aan het probleem. Je geeft jezelf de opdrachten die je vooraf voorbereidde. Daarnaast kun je elke zelfhypnose gebruiken als een manier om jezelf te ontspannen.

Stap 5 deductie Dit is het uit hypnose komen. Een hele diepe hypnotische trance kan overgaan in een natuurlijke slaap waar je vanzelf uit zult ontwaken.

handleiding zelfhypnose