Vaak gaan mensen nadenken over hun eigen begrafenis of crematie na het overlijden van een dierbare.
Natuurbegraven Nederland zet zich in voor versterking, behoud en ontwikkeling van natuur. Alleen waar verbetering van natuur mogelijk is ontwikkelen ze natuurbegraafplaatsen. Na de laatste natuurbegraving wordt het natuurgebied overgedragen aan de vereniging Natuurmonumenten om voor altijd beschermde natuur te blijven.
Een natuurbegraving is alleen mogelijk in materialen die door de natuur afgebroken kunnen worden. Loop Biotech is de ontwikkelaar van een kist en urn van mycelium. Mycelium is het wortelnetwerk van paddenstoelen die oorspronkelijk in Nederland voorkomen. Gemiddeld genomen gaat de kist na de begraving binnen 45 dagen op in de natuur. Mycelium breekt organisch materiaal af waardoor er voedingsstoffen in de bodem vrijkomen voor planten.
Natuurbegraven Nederland biedt een laatste rustplaats in zes gebieden verspreid over Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel: Heidepol, Maashorst, Schoorsveld, Landgoed Mookerheide, Huis ter Heide en Landgoed Christinalust. De Bonnenpolder is in ontwikkeling. De Bonnenpolder is een polder- en duinboslandschap van 128 hectare in de provincie Zuid-Holland. Hiervan zal 30 hectare beschikbaar komen voor natuurbegraven.
Met een natuurgraf draag je bij aan het behoud van de Nederlandse natuur. Je kunt een plek reserveren bij leven zodat alles goed geregeld is voor later.